GYIK- sparklemonde.com

Van lehetőség személyes átvételre?
Sajnos nincs rá lehetőség. Minden online megrendelést futárszolgálattal szállítunk ki.

Milyen fizetési lehetőségeim vannak?
Oldalunkon lehetőséged van fizetni bankkártyával a Stripe biztonságos online fizetési megoldását használva. Elfogadott bankkártyák: Visa, Mastercard, American Express, Maestro. Akár ApplePay-el, valamint a PayPal rendszerén keresztül is tudsz fizetni. Ha nem szeretnél online fizetni, akkor Magyarországon belüli kiszállítás esetén lehetőséged van az utánvétes szállítási opciót választani, így a rendelésed átvételekor a futárnak tudod majd kifizetni a rendelésed összértékét készpénzben vagy bankkártyával. Válaszd a Neked legkényelmesebb megoldást, nem számítunk fel külön díjat sem az online bankkártyás fizetés, sem pedig az utánvétes fizetési lehetőség esetén sem.

Magyarországon melyik futárszolgálat szállítja ki a megrendelésemet?
Minden megrendelést a GLS szállít házhoz a lehető legrövidebb időn belül.

Milyen pénznemben történik a fizetés?
Forintban történik a fizetés a feltüntetett bruttó forint árak alapján. Az oldalunkon lehetőséged van árfolyamváltóval az EUR, USD és GBP árakat is megtekinteni, és akár ezen pénznemekben is fizetni.

Mennyi idő alatt kapom meg a megrendelt termékeket?
Rendeléseinket raktárkészletünkből teljesítjük, így a rendelésedet követő legrövidebb időn belül igyekszünk mindent kiszállítani. Magyarországra a standard szállítási időnk 3-4 munkanap, az expressz szállítási időnk pedig 1-3 munkanap.

Hogyan tudom kicserélni az oldalon vásárolt terméket vagy visszakérni az árát?
A megrendelés kézhezvétele után 14 nap áll rendelkezésedre a termékek visszaküldésére. Amennyiben a termék valamiért nem felel meg számodra és állapota sértetlen, akkor visszatérítjük az árát. Ezzel kapcsolatban pontos részleteket a szállítás és visszaküldés menüpontban találsz. De akár vissza is hozhatod a terméket bármelyik üzletünkbe. Ha csak a méret nem volt megfelelő, akkor kérjük, hogy adj le egy új rendelést a megfelelő méretet kiválasztva és küldd vissza a nem megfelelő terméket. Kérjük, hogy ne felejtsd el a visszaküldésnél az itt elérhető visszaküldési adatlapot kitölteni és beletenni a csomagba.

Ha nem megfelelő, akkor fehérneműt, vagy fürdőruhát is vissza tudok küldeni?
Igen, amennyiben nem megfelelő a méret, vagy a termék nem nyerte el a tetszésedet, fehérneműt és fürdőruhát is vissza tudsz nekünk küldeni, de csak az alábbi feltételek teljesülése estén: ha a fehérnemű visszaérkezésekor a benne lévő higiéniás védőeszköz érintetlen, a csomagolás nincs megrongálva és a címkék sem kerültek eltávolításra. Fehérneműt és fürdőruhát kizárólag a saját fehérneműdre szabad felpróbálnod! Nem tudjuk a terméket cserélni, sem vételárát visszatéríteni abban az esetben, ha látható, hogy már használva, vagy hordva volt. A részletes visszaküldési szabályokért kérjük, hogy olvasd át a szállítási és visszaküldési feltételeket.

Annak érdekében, hogy ékszered a lehető legtovább megőrizze ragyogását, kérjük, hogy ügyelj a következőkre:
Figyelj rá, hogy ne érintkezzen se nedvességgel, se olyan anyagokkal, amelyek károsíthatják a felületét. Ilyen anyagok például (de nem kizárólagosan) a kozmetikumok, parfümök, dezodorok, a tisztító- és fertőtlenítőszerek, a klór, a sós és termálvíz és a verejték. Javasoljuk, hogy kerüld az ékszerviselést zuhanyzás, sportolás és alvás közben. Amikor épp nem hordod ékszered, tárold légmentesen zárt, száraz helyen, lehetőleg eredeti dobozában vagy csomagolásában. Ápolásra, tisztításra puha, lehetőleg mikroszálas kendőt használj, amellyel óvatos, törlő mozdulatokkal, nem dörzsölve tisztítsd ékszered. Amennyiben ezek a feltételek nem teljesülnek, úgy a nem rendeltetésszerű használat miatt keletkezett hibákra szavatosságot nem tudunk vállalni. Továbbá, nem vonatkozik a garancia a termék normális viselés melletti karcolódására, kopására, sérülésére sem.

Hogyan kapom vissza a termék árát visszaküldés esetén?
Ha a termék a visszaküldési feltételeink szerint megfelelően megérkezett hozzánk (akár futárszolgálattal, akár személyesen hoztad be hozzánk az üzletünkbe), akkor a választott fizetési módoddal megegyező formában visszatérítjük a termék vételárát a visszaérkezéstől számított 8 munkanapon belül. Azaz, ha bankkártyával fizettél a weboldalon, akkor visszakapod a bankkártyádra a vételárat, ha pedig PayPal-on keresztül fizettél, akkor a PayPal rendszerén keresztül térítjük vissza az összeget. Amennyiben utánvéttel rendeltél, akkor kérjük, hogy a visszaküldött csomagban vagy a spark@spark-le-monde.com címre e-mailben küldd meg nekünk a bankszámla számod, hogy át tudjuk utalni számodra a visszatérítendő összeget.

Milyen fizetési lehetőségeim vannak, ha külföldre rendelek?
Amennyiben nem magyarországi szállítási címet adsz meg, akkor, vagy az oldalunkon bankkártyával, vagy PayPal-on keresztül történő fizetést tudunk elfogadni, utánvételre nincs lehetőség.

Szükségem van regisztrációra ahhoz, hogy rendeljek?
Nem, nincs szükséged regisztrációra. Az e-mail címed, neved, telefonszámod és szállítási címed megadásával regisztráció nélkül is tudsz rendelést leadni.

Hogyan kapok számlát a rendelésemről?
Minden rendelésről elektronikus számlát állítunk ki, amelyet e-mailben küldünk el számodra, így kérünk, hogy a csomagodban ne keress számlát. A számlát a rendeléskor megadott adatok alapján állítjuk ki és a megadott e-mail címedre küldjük el.

Kihez fordulhatok ha problémám merül fel?
Amennyiben bármilyen kérdésed van, vagy problémád merül fel szolgáltatásunkkal kapcsolatban, azt kérlek jelezd nekünk a spark@spark-le-monde.com e-mail címen.