SHOPPING CART

No Products in the Cart

TOTAL:
0 Ft

Kívánságtábla: Így vizualizálj egy jobb 2021-et!

on January 15, 2021

Minden újévet fogadalmakkal kezdesz, de néha túl nagyok az elvárásaid saját magad felé? Sajnos kis esély van rá, hogy a semmiből tíz új szokást be tudj iktatni az életedbe, cserébe csupa rossz érzést, csalódást hozhat magával, ha nem sikerül teljesíteni a napi egy óra fenékfeszesítő tornát, a vegán életmódra váltást és a „nem iszom több kávét” fogadalmat egyik napról a másikra. Legyél egy kicsit figyelmesebb és engedékenyebb magaddal! Ebben a cikkben szeretnék megosztani veled egy olyan módszert, amelytől garantáltan jól fogod magad érezni és remélem, hogy segítségével néhány titkos álmod is valóra válik idén. 

A rituálé, amivel mostantól az újévet kezdheted, az az úgynevezett kívánságtábla elkészítése, amellyel nemrég találkoztam Edith Eva Eger pszichiáter, holokauszttúlélő könyvében. Tavaly olvastam az első kötetét, a Döntést, amelyben a szenvedésein át az önmagához vezető útját meséli el és viszi az olvasót magával. Nagyon nagy hatással volt rám és sok erőt adott ez a kötet, Karácsonykor pedig megkaptam a folytatását, amelyet 92 évesen írt és az Ajándék címet adta neki. Ez a könyv gyakorlati útmutatást kínál ahhoz, hogy meg tudd nevezni mentális börtöneidet, és ki tudd fejleszteni azokat az eszközöket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy szabadulhass belőlük. 

minta kívánságtábla

Minden fejezet végén feladatok vannak, amelyek elvégzése segít az önismeret elsajátításában. Az egyik ilyen feladat a kívánságtábla gyakorlata. Először meg kell fogalmaznod a kívánságaidat, amelyek lehetnek akár hosszú-, akár rövidtávúak is. Kívánhatsz új autót, sok pénzt vagy álmaid lovagját. Ha ezeket összeírtad, akkor következik az a rész, amikor képeket kell gyűjtened, hogy vizuálisan is megjelenítsd a vágyaid. Pálmafás tengerpart, egy kabrió, szép lakás, sport, egészséges életmód, boldog párkapcsolat, designer ruhák stb. Az így kapott kollázst állítsd be háttérképnek a laptopodon, a mobilodon vagy nyomtasd ki és ragaszd ki a lakás egy olyan pontjára, amit sokszor látsz. Innentől kezdve pedig elkezdenek dolgozni az energiák és valóra válhatnak a kívánságaid. És hogy miért is működik ez?

Ennek megértéséhez szeretnék még egy filmet/könyvet ajánlani, a címe A Titok. Netflixen The Secret címen megtalálhatod és nagyon izgalmasan és érthetően elmagyarázza a vonzás törvényét: "A vonzás természeti törvény. Mint ilyen, épp annyira pártatlan és személytelen, mint a gravitáció. Működése kiszámítható és egzakt" [R. Byrne] Az egyik legfontosabb üzenet a filmben, hogyha az ember pozitívan gondolkodik, akkor csupa jó dolgot fog magához vonzani. Fordítva viszont, amikor valaki mindig negatív és előre várja, hogy milyen rosszul fog éppen alakulni egy egészen egyszerű, hétköznapi szituáció, azt a személyt tényleg sok piros lámpa, hosszú sor és kiömlött kávé fogja jutalmazni”. Így hát kívánságtáblára és a vele kapcsolatos pozitív gondolatokra fel!

Kívánjuk, hogy az idei év kárpótoljon minden nehézségért, ami 2020-ban akadályozta a kiteljesedésed!