SHOPPING CART

No Products in the Cart

TOTAL:
0 Ft

Napszemüveg kisokos kezdőknek és haladóknak

on May 02, 2020

Végre itt a jó idő és rohamléptekben közeledik a nyár is, így eljött a napszemüvegválasztás ideje. Most tehát igazán jól jöhet néhány tipp, hogy milyen keretekben gondolkozz, ahhoz, hogy az arcod legelőnyösebb vonásait hangsúlyozza az új napszemüveged. Szeretnénk picit segíteni a döntésben, pláne, hogy idén mindenki a kanapéról válogat a bolti próbálgatás helyett, ezért arctípusonként összeszedtük, hogy melyek a legideálisabb keretformák számodra.

Kerek

A legtipikusabb női arcforma a kerek, amely esetében a homlok és az áll is széles és ívelt, a járomcsont pedig nem emelkedik ki az orca teltségének köszönhetően. Ha kerek arcod van, akkor érdemes szögletes napszemüvegformákban gondolkoznod, amelyek egy kis életet és erőteljesebb karaktert adnak neki, miközben tompítják az összhatás puhaságát, ezzel teremtve harmóniát. A szögletes lehet akár négyszögletes vagy klasszikus pilótaszemüveg is, a lényeg, hogy kerüld a lekerekített vonalakat. Neked ajánljuk a háromszög alakú aviátorokat, a szögletes cicaszemüvegeket vagy akár a D alakú, egyenes szélű fazonokat is. A 70-es évek kerek lencséi viszont egyenesen tiltólistán vannak a nagyon széles napszemüvegekkel együtt.

Napszemüvegek kerek arcformához

 

Hosszúkás

A hosszúkás, vékony arcformánál a cél, hogy a napszemüveg, amelyet választasz, optikailag szélesítse az arcodat és kicsit elvegyen a hosszából. Ennél az arctípusnál bátran rávállalhatsz a legnagyobb keretre is, legyen az kerek vagy szögletes.

Kerek arcformához napszemüvegek

 

 

Szögletes

Ezt az arcformát egyenes és erőteljes vonalak, széles homlok, valamint szögletes és markáns állkapocs jellemzik. Az állcsúcs maga inkább lapos, mint hegyes, a járomcsont pedig szintén szögletes. Ennél a típusnál az ideális napszemüveg azzal harmonizálja az arcot, hogy picit elvesz annak éleiből. Kifejezetten javasoltak a lekerekített vonalú napszemüvegek, így rávállalhatsz a teljesen kerek lencsékre is, amik most igazán trendik. Válassz ovális vagy kör alakú lencséket, íves napszemüvegkereteket, ezzel lágyítva arcod vonásait.

Napszemüvegkeretek szögletes arcformához

Szív

A szív alakú arc esetében a homlok és az arccsontok is szélesek, az áll és a pofacsont viszont keskeny és hegyes. Ha ilyen az arctípusod, akkor érdemes olyan lencséket választanod, amelyeknek az alja erős és széles, hogy ezzel vizuálisan szélesítsék az állcsontod. A kerek napszemüvegek kifejezetten előnyösek lehetnek számodra, hiszen enyhítik az erős és egyenes állvonalakat. A cicaformák, ’cat-eye’ típusú keretek is nagyon jól állnak ennek a típusnak, hisz ezeknél a modelleknél a keret tovább fut mint az arcszélek, így kicsit kitakarja a széles homlokot.

Kedvenc szívakú arcunk: Emrata

Napszemüvegek szív alakú arcformához

Gyémánt

A gyémánt alakú arc legfőbb jellemzője, hogy a legszélesebb pontja az arccsontnál van, míg a homlok és az áll irányába keskenyednek a vonalak. Ennél a típusnál szemüvegkeret-választáskor a legfontosabb szempont, hogy a keret ne legyen szélesebb az arcnál. A gyémánt alakú arcformához tehát nem javasoltak az úgynevezett ’oversized’, azaz túlméretezett modellek, válassz inkább helyettük keskeny kereteket kis méretű, vékony lencsékkel.

Napszemüvegek gyémánt alakú arcformához

Ovális

Az ovális arcforma a legideálisabb, hiszen ezzel a típussal hasonlóan szerencsés vagy a napszemüvegek terén, mint a fülbevalókkal vagy akár a hajfazonokkal: gyakorlatilag bármit felvehetsz és jól fog állni. Ez pedig tökéletes lehetőséget ad számodra ahhoz, hogy kísérletezz a színekkel és a formákkal, bátran választhatsz vadabb darabokat is. Dönthetsz kerek vagy geometrikus formák mellett, de különösen jók lehetnek a nagy, túlméretezett modellek is. És hogy milyen is az ovális forma? Kissé horizontálisan elnyújtott, szélesebb, kerek arccsontok és széles homlok jellemzik a típust.

Napszemüvegek ovális arcformához

 

Ezen szempontok mellett persze fontos dönteni magáról a lencse sötétségéről is. Itt azt javasoljuk, hogy azt vedd figyelembe, hogy mennyire vagy érzékeny a fényre  általában a világos színű szemek sokkal szenzitívebbek, mint a sötétek. Ha szabadtérre lépsz és elkezdesz hunyorítani, az nem csak a szemednek árt, de hosszú távon sok-sok ráncot is okoz, ezért a nagyon érzékeny szeműeknek a jó nagy, kellően sötét (3-as típusú), akár fekete lencséket javasoljuk.