SHOPPING CART

No Products in the Cart

TOTAL:
0 Ft

Milánó, “Phygital” divathét és Street Fashion

on October 01, 2020

Minden tekintet Olaszország divatfővárosára irányult a 2021-es tavaszi/nyári trendeket bemutató divathéten. A pandémiás helyzet miatt a megszokott önmagának kicsinyített mása volt idén a milánói divathét. Az új "phygital" kifejezés pedig azt jelenti, hogy részben (fizikai) divatbemutatókkal, részben pedig digitálisan bemutatott kollekciókkal álltak elő a divatházak.

A Moschino például marionett bábukat öltöztetett fel és olyan hírességek bábuit ültette a nézőtérre, mint Anna Wintour. Jonathan Anderson egy úgynevezett show-in-a-box eseményt tartott, ahol a papírból kivágott divatfotókat szintén bábszerűen odatartották különböző montázsok elé. Marni pedig 48 embernek küldte szét világszerte az új kollekciójának öltözékeit és arra kérte őket, hogy családtagjaik, barátaik fotózzák és videózzák le őket, majd ezekből készített digitális prezentációt.

képek: @moschino, @jonathan.anderson, @marni 

A megtartott divatbemutatóknak köszönhetően a szokásos elegáns street style felhozatal sem maradt el. Az utcai öltözékek legújabb kiegészítője, a védőmaszk mellett az őszi földszínek, a bőr minden formában és a hangulatfokozó merész színfoltok voltak a jellemzőek. 

A Spark Le Monde trendjóslata az idei őszi szezonra is beigazolódott, hiszen a milánói divathéten felvonult legtrendibb outfitek legkarakteresebb darabjait vagy azok hasonló megfelelőit mind megtalálod nálunk. 

Most pedig lássuk az utcákat uraló szettek legjobbjait. 

A fekete, ami sosem megy ki...

A fekete nyilván sosem hiányozhat egy divateseményről. Milánóban is sikerült a legizgalmasabb sötét szetteket összeállítani, néhol egy-egy színfolttal hangsúlyozva a klasszikus megjelenést.

képek: Thomas Razzano - vogue.co.uk, @stylesightworldwide

 

Földszínek, mert egyszerű, de nagyszerű 

Hogyan is lehetne egy őszi öltözék teljes a tökéletes ballonkabát, barna bőrtáska vagy kockás ruhadarab nélkül? Bemutatjuk ezek legizgalmasabban sikerült kombinációit. Ugye nektek is nagyon tetszik? Nemcsak hasonlókat találtok nálunk, de például a Yuzefi táskát tőlünk azonnal be is szerezheted. 

képek: Thomas Razzano - vogue.co.uk, @giuliagaudino, @streetstylegallery__@loisopoku, @streetstylegallery__, @stylesightworldwide

 

Őszi színfoltok 

Alapvetően nem az extrémitás helyszíne a milánói divathét, de egy-két színvilágbajnok így is helyet kapott, ami izgalmasabbá tette a street style palettáját. Bátran és sokan ötvözték a piros, a lila és a magenta árnyalatokat egy öltözéken belül, de a teljesen egyszínű outfitek is csillogtak a maguk harmóniájában. 

 

 képek: Thomas Razzano - vogue.co.uk, @fashiontomax, @stylesightworldwide, @federicola

 

A rojtok különleges hatása

Rojtok ruhán, táskán vagy akár a cipő sarkán is. Jellegzetes eleme volt a divathétnek ez a friss, légies hatást keltő részlet, amely oly izgalmassá varázsol egész egyszerű ruhadarabokat is.

képek: @leoniehanne, Thomas Razzano - vogue.co.uk

 

Kiegészítők, amik öltöztetnek

Gyakoriak voltak azok a visszafogott megjelenések is, amelyeket vagány kiegészítők ellensúlyoztak. Egy izgalmas aranyékszer, vagy egy pufi bőrtáska igazán feltűnővé tesz bármilyen szolid öltözéket. Az egyik legfontosabb, a napszemüveg is szinte mindenkin ott tündökölt. Szemüvegek széles választéka vár a Spark Le Monde üzletben és online, ha még keresed az igazit. A képek között pedig feltűnik az egyik legújabb és legdivatosabb táskánk is, a Stée Atelier márkától, a Neo Mini Handbag. 

 

képek: Thomas Razzano - vogue.co.uk, @stylemilkshake, @cornefashionmanagement, @streetstylegallery__, @stylesightworldwide