SHOPPING CART

No Products in the Cart

TOTAL:
0 Ft

Három dolog, amiről sosem gondoltad volna, hogy az otthonodban ülve fogod csinálni

on March 18, 2020

Az idei március rendhagyó lesz, hiszen míg általában ilyenkor vígan vágyunk a teraszokra, hogy az első fröccsöket elfogyasszuk a haverokkal és élvezzük, hogy kabát helyet elég a mellény vagy a kis kardigán, valamint vidáman lessük az első ibolyák és nárciszok kinyílását, ezzel szemben idén még jobban bezárkózunk, mint eddig a legsötétebb decemberi napon.

De ahogy az okosok mondják, kár olyan dolgon izgulnunk, amin nem tudunk változtatni, ezért határozottan javasoljuk, hogy szomorkodás és mérgelődés helyett próbálj meg testben és lélekben is épülni ez alatt az idő alatt. Az állandó rohanás és a „mindig mindenhol ott kell lennem valahol” érzés helyett az a helyzet állt elő, hogy még ha nagyon sokat dolgozol is, akkor is egy csomó időd és energiád meg fog maradni, amit a lakáson belül kell eltöltened. Ezáltal pedig, ha tudatosan válogatod a programjaid, akkor nem csak segíthetsz a lokális üzleteknek egy picit, hogy túlvészeljék ezt a mindenkinek nagyon megterhelő időszakot, de még olyan dolgokat is megtapasztalhatsz vagy megtanulhatsz, amire a hétköznapokban valószínűleg csak intenél, hogy „áh, úgy sincs ilyesmire időm és egyébként is oda kellene mennem, és fáradt vagyok, és hagyjon engem mindenki békén”.

Összeszemezgettünk néhány programot, ami szerintünk igazán szívmelengető és közben ápolja és építi a testet és a lelket:

  1. BFZ – Budapesti Fesztivál Zenekar kamarakoncertje minden este pontban 19.45-kor a Facebook oldalukon közvetítve, egyenesen a próbateremből.
    Egyáltalán nem lepődtünk meg azon, hogy Fisher Iván azon élharcosok között van, akik mindent megtesznek azért, hogy amíg nem mehetünk koncertre, addig is hallhassunk csodás klasszikusokat. Már a Midnight Music koncerteken is ámultunk a fantasztikus zeneválasztásokon és a kreativitáson, és ez most mindenki számára elérhető esténként a Facebookon, a Fesztivál Zenekar oldalára kalauzolva.
    A honlapon pedig lehetőséged nyílik oly módon támogatni a Zenekart, hogy virtuális „heti bérletet” vásárolsz azért az összegért, amennyit adományként szánsz.
  2. TRIP színház minden este 19:00-kor
    A TRIP színház szlogenje a „SHOW MUST GO ON és ezzel mi is nagyon- nagyon egyetértünk. A TRIP megszervezte az első karantén színházat és ennek keretein belül élőben közvetít minden este 19:00 órakor különböző darabokat szintén a Facebookon. Ebben az esetben is van lehetőséged a Társulat támogatására a honlapjukon keresztül. Sokszor szinte lehetetlen a jó darabokra egyáltalán jegyet szerezni, arról nem is beszélve, hogy munka után elslattyogni a város másik végébe is lehet nehézkes, ezért használd ki ezt a cool kezdeményezést!

  3. Jóga a YogaArt Műhellyel
    A Műhely minden este 18:00-kor jelentkezik be ingyenes, Facebookon közvetített, rövidített jógaórával. Fogj egy tornamatracot és mehet is minden este a jóga! Ez egy olyan program, amiért nem csak a lelked, de a tested is hálás lesz. Utána beiktathatsz egy kis meditációt, légzésgyakorlatokat és garantáltan úgy fogsz visszatérni a munkahelyedre, hogy a munkatársak rád sem ismernek majd.

     

       +1 Budai Tango Klub – otthoni tangó órák

    Még a táncvilág is megsínyli a vírust, hiszen másról sem szól egy jó táncóra, mint az egymáshoz való közelségről, a tangó esetében pedig még inkább az ölelésről. Ezekről pedig ugye most szó sem lehet, maximum egy két méterről megejtett laza integetéssel összepárosított „Pá”-nak. DE a tango órák sem maradhatnak el a karantén ideje alatt, így a Budai Tango Klub hamarosan izzítja az online tangó kurzusokat!! Táncolj a nappalidban  az se baj ha pici, legalább szimulálod az argentin milongákat, ahol aztán valóban kis helyre lennél beszorítva a sok pár között.

    Figyeld a részletekért a Facebook oldalukat.

    Ha eddig is tangóztál akkor azért vegyél részt, ha pedig még nem próbáltad, akkor itt az ideje, hogy tanulj valami újat és igazi győztesként gyere ki ebből a nehéz időszakból.