SHOPPING CART

No Products in the Cart

TOTAL:
0 Ft

A tudatos gardrób alapdarabjai

on February 12, 2021
Ebben a cikkünkben szeretnénk bevezetni téged a kapszulagardróbok világába. A koncepció lényege, hogy a ruhatáradnak egy részét (vagy akár az egészet) úgy állítod össze, hogy a benne lévő darabok minél többféleképpen variálhatók legyenek. Ennek a titka, hogy azonos színvilágból  és úgynevezett alapdarabokból válogatsz, hogy minden jól illjen egymáshoz.

Így nem kell órákat töltened azzal, hogy kitaláld, mit veszel fel, illetve a koncepció elsajátítása abban is segít, hogy ne halmozz fel felesleges ruhadarabokat. Amit pedig így megspórolsz, azt befektetheted egy-egy drágább, minőségi ruhadarabba, amelyre valóban szükséged van és még évekig kiszolgál majd téged és a kapszulagardróbod. Ez a szemlélet az egyik legfenntarthatóbb megoldás, amellyel tudatos vásárlóvá válhatsz.

Kétféleképpen tudod felépíteni a kapszulagardróbod: van, akinek csak egy ruhatára van, de van olyan is, akinek van egy alapválogatása (a kapszulája) és amellett vannak még extra alkalmi ruhái és kiegészítői. 

A Spark Le Monde segít, hogy te is könnyedén felépíthesd a kapszulagardróbod: létrehoztunk egy dedikált kollekciót, amelyben minden alapdarabot megtalálsz, és amelynek tagjait a végtelenségig variálhatod különböző öltözeteiden belül. Ráadásul ezek a darabok tökéletesen alkalmasak arra is, hogy kiegészítsék jelenlegi ruhatárad. Az alábbi képre kattintva megtalálod a válogatásunkat.
Most pedig lássuk azoknak a kötelező alapdaraboknak a listáját, amelyek a te szekrényedből sem hiányozhatnak.

A fehér póló és ing

Egy csinosan szabott fehér ing vagy egy finom, fehér pamutpóló a legjobb választás, ha nincs kedved sokat agyalni azon, hogy mit vegyél fel. Mindkettő ugyanúgy illik egy farmeros laza szereléshez, mint egy kosztümhöz, de pólódat és ingedet akár együtt is hordhatod rétegezve, egy csillogó aranylánccal. Ha a legpuhább fehér pólót keresed, akkor a Rodebjer Ninja pólója lehet a legjobb választás.

@hannamw

 

@simaylmz

@clairerose

 

@pernilleteisbaek

@simaylmz

A ballonkabát, ami bőrből is lehet, de kell, hogy legyen

A ballonkabát újra nagy divatját éli (igazából valószínűleg sosem ment ki a divatból), a Spark Le Monde-ban pedig már a nagyon menő, Low Classic által megálmodott, bőrhatású változatot is megtalálod. Ez a darab valóban annyira karakteres, hogy bármilyen öltözékre húzod is rá, lesz valami légies és sugárzó benned. Sőt, emellett még sokoldalú is, hiszen derékban szorosan megkötve, harisnyával és egy szexi csizmával akár ruhaként is hordhatod. Gyorsan szerezd be nálunk a hiányzó ballonod, ha még nem tetted.

 

@nicolajanawitt

@sofiamcoelho

@discodaydream

A meleg télikabát

Lehet teveszínű gyapjú vagy egy meleg steppelt kabát, de igazából ezekből külön-külön is elfér egy a kapszulagardróbodban, hiszen ezek a legjobban kihasználható ruhadarabok. A nálunk kapható, legtrendibb designer kabátok a legelegánsabb eseményre is tökéletesek, de a sarki boltba is szívesen elkísérnek és rejtegetik a pizsidet, amire titokban felkaptad őket.

@greceghanem

@clairerose

@looxlikecarrie

@ellenclaesson

A csini farmernaci

Ismersz olyan embert, akinek ne lenne egy kedvenc farmerja, amit rongyosra hord? Ennél kevés fontosabb alapdarab létezik (ha egyáltalán létezik). Hordhatod tűsarkúval, bakanccsal, sportcipővel... tulajdonképpen bármivel. Kapj fel hozzá egy sima pólót és egy blézert, és máris laza, ugyanakkor elbűvölően stílusos leszel.

@ellenclaesson

@discodaydream

@nicolajanawitt

A fekete ruha, és a fekete alapok

Egy fekete ruha kell! Egy fekete felső, kabát és nadrág kellenek! A fekete sohasem megy ki a divatból és nincs olyan ember, akinek ne kéne néha feketébe öltöznie egy-egy hivatalos megjelenés miatt. Emellett a fekete ruhadarabok legszuperebb tulajdonsága, hogy bármilyen kiegészítővel, bármilyen alkalom adtán ragyogóan fogsz bennük mutatni, így velük nem kell sokat töprengened az összeállításodon.

@alyssainthecity

@hannamw

A kötött pulcsi, amely a kötött sálunk is lehet

Kötött garbó, kardigán vagy mellény – mindegy, mert mind divatos és meleg téli viselet. Ha pedig hiányozna egy meleg sál, akkor a válladra dobva akár azt is helyettesítheti kötött kedvenced. Egyszínűt válassz, hogy minél többféleképpen hordhasd.

@ellenclaesson

 

@clairerose 

 

@sofiamcoelho

A blézer és kosztüm, ami nem hiányozhat

Az a jó egy kosztümben, hogy külön-külön is hordhatod a két részét. Sőt, a blézert, ha esetleg oversize, akkor egy övvel a derekadon ruhaként is felveheted. Egy farmerral kombinálva pedig egy laza munkanap is elegáns, mégis kényelmes viselet, míg a kosztümnadrágot egy kötött pulcsival és egy csizmával akár egy divathétre is felveheted.

@simaylmz

 

@chrissyteigen

@sofiamcoelho

A fehér sportcipő, ami akkor is kell, ha mindössze egy pár cipőnk lehet

Manapság a fehér sportcipőt alkalmi ruhákhoz is bátran felveheted, ráadásul egy kényelmes darab mindent visz: egész nap jól érzed magad benne és még könnyű is hozzá felöltözni. A Spark Le Monde elhozta neked a szuper fenntartható és etikus gyártású Veja cipőket, amelyek a legjobb barátaid lesznek akár éveken át.

@nancymoeller

@pernilleteisbaek

@prosenkilde

@tineandreaa

A melegítő

Főleg a mostani, home office időkben elengedhetetlen egy puha, kényelmes melegítőszett, amely ha elég stílusos, akkor akár utcára is bátran felveheted. Ilyen például a Ganni szürke szettje, amely az influenszerek kedvenc viselete. Ezt totálisan megértjük, mert nincs nála kényelmesebb és néha hihetetlen, hogy mennyire inspiráló nézni, ahogy az Instán magukra öltik egy jó kabáttal, vagy blézerrel. Tökéletesen kombinálható darab!

 

@discodaydream

 

@discodaydream

@pernilleteisbaek

Táskák különböző méretben, amelyekből pár darab is elég

Egy kézitáska, egy borítéktáska és egy oversize válltáska, nem is kell más. Így elmehetsz egy elegáns vacsorára és egy nagybevásárlásra is. Természetesen lehet több táskád is, de hidd el, ennyi is bőven elég. Ha pedig kibírod, hogy kevesebbet veszel, akkor könnyebben megengedheted magadnak a legmenőbb tervezői darabokat is, amelyek jó minőségüknél fogva hosszú évekig kiszolgálnak majd.

@littleliffner

 

@natalieoffduty

A csizma, a balerina cipő és a papucs

Felsoroljuk, hogy milyen cipőkre van szükséged: egy magassarkú csizmára, egy bakancsra, egy tangapapucsra vagy egy sima papucsra, egy sportcipőre és már kész is vagy a legfontosabbak listájával. Ha ezekből megtalálod a neked legmegfelelőbb párokat, akkor másra már nem is lesz szükséged. Talán furcsa, hogy beraktuk a tangapapucsot, de egyre nagyobb trend kezd lenni: a strandolás mellett láthatjuk akár kosztümmel felvéve is.

@josefinehj

@ellenclaesson

 

@hannaschonberg

 

@carolapojer

 A baseball sapi

Az eddig felsorolt alapdarabok és különböző szettek mindegyikéhez egyaránt trendi és jól kihasználható kiegészítő a baseball sapka. Nálunk megtalálhatod fehérben és feketében a Rodebjer Imagine-t, ami tényleg mindenhez passzol. Ha pedig szeretnél egy kicsit extrább lenni, akkor köss fel alá egy fejkendőt, áll alatt megcsomózva.

@lindseyholland_

@idaheritier