SHOPPING CART

No Products in the Cart

TOTAL:
0 Ft

Biztos, hogy a testalkatodnak megfelelő bikinit hordasz?

on June 17, 2020
Újra itt a bikiniszezon és vele a fejtörés, hogy milyen fürdőruhát is válasszunk idén a strandra. Cikkünk segít eligazodni a testtípusok és a hozzá illő formák világában, így megkönnyítve, hogy akár a kanapédról könnyedén magadhoz röptethesd a tökéletes nyári szetted.

Mindenkinek a teste egyedi, ám alkat alapján nagyjából öt csoportot különböztethetünk meg: az almát, a körtét, a fordított háromszöget, az oszlopot és a homokórát.
Testalkattípusok
Forrás: Algonquin College Social Media

Természetesen előfordul, hogy úgy érzed, a te testalkatod egyik kategóriába sem illik bele – ilyenkor érdemes a két hozzád legközelebbinek tűnőt kiválasztani, majd a tanácsaink alapján mindkét típusra ajánlott fürdőruhamodelleket felpróbálni, és a tükör alapján dönteni.

1. Az alma

Az alma testalkatúakra jellemzőek a széles vállak, a telt keblek, az egyenes derék és a vékony végtagok. Ha te ebbe a típusba tartozol, akkor érdemes a fókuszt optikailag a hasadról a mellkasodra és a végtagjaidra helyezned.

Bikinialsók terén válassz bátran magas derekú fazonokat, de vigyázz, hogy csak olyanokat, amelyek vizuálisan nem szélesítik, hanem nyújtják az alakod, mint például a függőleges csíkos darabok.
Solid & Striped citrommintás bikini

Solid & Striped citrommintás, magas derekú bikini
(
Forrás: largodrive.com)

Amuse Society magas derekú bikini
Amuse Society magas derekú bikini
(
Forrás: poshmark.com)

A bikinifelsők közül azokat a fazonokat ajánljuk, amelyek kellő tartást adnak, például merevítőiknek vagy vastag pántjaiknak köszönhetően.

Merevítős bikini Solid & StripedSolid & Striped Eva merevítős bikini

Reina Olga Ginny pántos bikini
Reina Olga Ginny pántos bikini
(Forrás: @Callie Wilson)

Fürdőruhák közül pedig szuper előnyösek számodra a mély V-kivágású darabok, hiszen ezek hangsúlyozzák a mellkasod miközben garantáltan elvonják a figyelmet a tested középső részéről.

The Kelsey mocha fürdőruha a Solid & Stripedtól
The Kelsey V-kivágású fürdőruha

Fazonok, amelyeket javasoljuk, hogy kerülj el:

  • A keresztcsíkos mintázatot főleg hastájékon
  • A deréköves fürdőruhákat 
2. A körte

A körte testalkatúakra általában jellemző, hogy vállaik keskenyek, derekuk vékony, a testük legszélesebb és leghangsúlyosabb része pedig a csípőjük. Ha ebbe a típusba tartozol, akkor a te esetben a cél az, hogy a csípődről a fókuszt a tested felső részére helyezd át, ahol egy kis optikai tuning sem árt.

Bikinialsók közül válaszd inkább az egyszínű, letisztult darabokat, hiszen azt szeretnéd, hogy minél kevésbé vonzzák a tekintetet.

Desi bikini
Solid & Striped Desi egyszínű bikini

Emellett magas derekú fazonokkal is bátran kísérletezhetsz, hiszen ezek a típusok csodásan kiemelik kerek idomaid.

The Brigitte bikini
The Brigitte egyszínű, magas derekú bikini

Bikinifelsők közül a csík fazonúakat pedig mintha Neked találták volna ki: ugyanúgy, ahogy a vízszintes csíkos minta optikailag szélesít, ugyanezt teszi keskeny felsőtesteddel egy ilyen darab. Szuper választás és még a pántokkal sem kell majd bíbelődnöd napozás közben.

Hunza G Gloria csík fazonú bikini
Hunza G Gloria csík fazonú bikini
(
Forrás: featsy.fr)

A fürdőruhák esetében ugyanaz a szabály érvényesül: több dráma a felső részen, mint az alsón. A mély dekoltázs garantáltan a mellkas irányába vonzza a tekinteteket, ezért válassz nyugodtan egy ilyen téren merészebb fazont.

The Beatrice dekoltált fürdőruhaThe Beatrice dekoltált fürdőruha

Ha esetleg nem akarsz a jó öreg mély kivágás trükkhöz folyamodni, akkor pedig fordulj bátran segítségért a fodrokhoz.

ANNADAUBNER Kaat fodros fürdőruhaANNADAUBNER Kaat fodros fürdőruha

Fazonok, amiket javasoljuk, hogy kerülj el:

  • A feltűnő, díszes alsókat
  • Az egyszínű, alsójukhoz képest hangsúlytalan felsőrészeket
3. A fordított háromszög

    A fordított háromszög alkat jellemzői az alsótesthez képest széles vállak, a telt keblek, a keskeny csípő és a vékony de egyenes derék. Ha te ebbe a kategóriába tartozol, akkor a célod, hogy optikailag csökkentsd a felsőtested és a vállaid méretét, miközben szélesíted a csípőd.

    Ehhez szuper választás minden olyan alsó, amelynek oldalsó részén hangsúlyos díszítések, például kötők vagy kivágások találhatóak.

    Amuse Society oldalt kivágott bikini

    Ha pedig már unnád a sima egyszerű topokat, akkor azt javasoljuk, hogy mindenképpen olyan fazont válassz, amelynek a középső részén hangsúlyos díszítések, például berakások vagy pántok vannak, mert ezek elvonják a figyelmet a vállaid szélességéről.

    Amuse society bikini berakásokkalAmuse Society bikini berakásokkal

    Kétség sem férhet hozzá, hogy a fürdőruhák közül melyikeket ajánljuk számodra: a szuper szexi, magasan vágott darabokat. Ez a típus fókuszba helyezi és kihangsúlyozza a csípő legszélesebb részét – azt, amelyet a szokásos szabású alsók elrejtenek. Minél magasabban vágott fazont választasz, annál hangsúlyosabb lesz a csípőd, arról nem is beszélve, hogy a lábaid is hosszabbnak tűnnek majd.

    Reina Olga Bowie magasan vágott fürdőruha

     Mare Perpetua magasan vágott fürdőruha
    Mare Perpetua magasan vágott fürdőruha

    Fazonok, amiket javasoljuk, hogy kerülj el:

    • Vékony pántos, nyakba kötős topok
    • Vízszintes csíkos mintázat a felső, függőleges az alsó részen
    4. Az oszlop

      Az oszlop alkatra jellemző, hogy a csípő ugyanolyan széles, mint a vállak és a derék egyenes. Ha ebbe a csoportba tartozol, akkor a fő célod, hogy kerekítsd a vonalaid, hangsúlyozd a csípőd és a kebleid.

      Bikinialsók közül válaszd a magasan vágott fazonokat, mivel ezek optikailag szélesítik a csípőd, vagy szavazz egy olyanra, amelynek az oldalán akár díszítés, akár kivágás van, hiszen ezzel is hasonló hatást érhetsz el.

      A felsők közül azokat ajánljuk Neked, amelyek görbe, nem pedig egyenes vonalúak, ilyenek például a háromszög fazonú topok. Plusz pont, hogy ez a típus játékosan a dekoltázsodból is mutat egy részt, így a nőies vonalaid irányába vonzza a tekinteteket.

      Ideális fürdőruha számodra az, amely magasra vágott és alakja optikailag vékonyabbnak tünteti fel a derekad például azzal, hogy oldalt be van vágva.

      Reina Olga Showpony fürdőruha

      Amuse Society Gwen fürdőruhaAmuse Society Gwen fürdőruha

       A fazonok, amiket javasoljuk, hogy kerülj el:

      • Csík fazonú felsők
      • Short típusú alsók
      • Vízszintes csíkos mintázat

      5. A homokóra

      A homokóra alkat igazán szerencsésnek mondhatja magát, mert testalkata arányos, ezért nincs szüksége trükkökre, amelyek elfedik az aránytalanságokat. A homokóra típust dús keblek és kerek formák jellemzik, a vállak és a csípő nagyjából ugyanolyan szélesek, a derék pedig vékony. Ha ebbe a kategóriába tartozol, akkor egy percig sem kell aggódnod, szinte bármilyen fazonú fürdőruhát választhatsz, minden jól fog állni rajtad. Használd ki ezt az előnyt és kísérletezz izgalmas színekkel, kivágásokkal, mintákkal és a legújabb trendekkel! Íme néhány kedvencünk:

      Reina Olga Ruby bordázott fürdőruhaReina Olga Ruby bordázott fürdőruha

      The Nina öves fürdőruhaThe Nina öves fürdőruha

      Hunza G leopárdmintás fürdőruha
      Hunza G leopárdmintás fürdőruha