SHOPPING CART

No Products in the Cart

TOTAL:
0 Ft

A titokzatos Bottega Veneta és a dialógust kezdeményező Prada

on March 11, 2021

„Az emberek valami mást várnak a divatvilágtól. A márkáknak vissza kell szerezniük az irányítást és nem kéne félniük a dislike-októl.” Nyilatkozza az Instyle magazinnak Izzy Farmiole, aki a márkák viselkedése és megélhetése közötti összefüggéseket kutatja. Így hát akkor most lássunk két világhírű luxus márkát, akik valami meghökkentőt tettek mindjárt 2021 elején.

Január 5-én titokzatos módon eltűnt a Bottega Veneta minden közösségi média platformról. Bejelentés és indoklás nélkül szívódott fel a több, mint 2,5 milliós követettségű divatmárka a legnépszerűbb oldalakról. Fontos megjegyezni, hogy a márka kreatív vezetője Daniel Lee sosem volt fent Instagramon, ezzel elnyerve a „csendes radikális” titulust. Sokkoló lépésüket nem indokolták, de számos cikk és teória kering körülötte. Elmélyülve a témában egy tökéletes marketing stratégiának tűnik, még ha nem is tudatos... 

Egy olyan márka törli magát a virtuális valóságból, aminek a neve szinonímává vált az inlfuenszer és a celebvilág szavakkal. Ikonikus darabjaik a hírességek közösségi oldalain állandó helyet foglalnak. Tehát egy ilyen meghökkentő lépés az embereket párbeszédre készteti és kíváncsivá teszi. 2021-ben nincs is feltűnőbb, mintha valaki titokzatos, és privát életét nem tárja ki online. A Bottega Venetának ez az új, halk jelenléte a kíváncsi fogyasztókat saját akaratukból vonzza, talán még jobban, mint valaha egy célzott Instagram hírdetés. 

Talán új mércévé válhat a luxusmárkák világában, ha egy brand social média jelenlét nélkül is fenntartja népszerűségét?

Annak ellenére, hogy nincs hivatalos közösségi média platformjuk, SS 21 kampányuk fotói futótűzként terjednek az interneten. De mégis hogyan lehetséges ez? Nagyon úgy tűnik, hogy nincs is szükségük saját felhasználóra, hiszen rajongóik folytatják a munkát helyettük is. Laura Rossi @newbottega fan oldala úgy tűnik, hogy a Bottega Veneta közönségének új feedjévé válik. Influenszerek saját képei és a márka hivatalos fotói is megjelennek. Természetesen az új Salon 01 kampány képei is, melyeket Tyrone Lebon londoni fotós készített. Többek között Sheila Atim színésznő és a kortárs képzőművész Rosemarie Tockel főszereplésével. 

@newbottega

@newbottega

A Prada dialógusok 

A Prada éppen ellenkezőleg cselekedett, de hasonlóan szokatlan módon. Egy sokak számára elérhetetlen luxusmárka dialógust kezdeményezett az emberekkel, kifejezve szolidaritását ebben a nehéz időszakban. Miuccia Prada társ kreatív igazgatója, Raf Simons szeptemberi debütáló bemutatóját követően tette közzé első kampányát. Tetőtől talpig Pradaba öltözött modellek pózolnak fehér háttér előtt, a képeken pedig kérdések sora jelenik meg, mint például: „A felhő szóról az internetes adat vagy az égbolt jut eszedbe?” és „A jövő egy romantikus elképzelés számodra?”. Természetesen minden kérdés azzal zárul, hogy látogass el a Prada weboldalára, ahol elküldheted válaszod és felteheted saját kérdésed, amely megjelenhet majd az új kampányképeken. Ez a kezdeményezés egy mém áradatot eredményezett, de a mi szemünkben egy nagyon emberi közeledésnek a jele. Kíváncsian várjuk a kampány folytatását. 

www.pradagroup.com

 

 

Cover: @newbottega

Forrás: