SHOPPING CART

No Products in the Cart

TOTAL:
0 Ft

A szalmatáskák evolúciója

on August 15, 2018

Habár a szalmából és egyéb természetes anyagokból készült táskák diadalmenete néhány szezonnal ezelőtt indult meg igazán, divattörténetük visszanyúlik abba az időbe, amikor még Audrey Hepburn és Jane Birkin csillagai ragyogtak legfényesebben a filmipar egén.


Forrás: Vogue UK

Audrey, aki gyermekkorában Hollandiában és Belgiumban is élt, gyakran jelent meg fonott kosárral a kezében, a stílus legemlékezetesebb momentuma pedig Jane Birkinhez köthető, aki egy piknikkosarat tett egyedi kiegészítőjévé miközben London, Párizs és Cannes utcáit járta. Akkor még nem is sejtette, hogy egy ilyen séta alkalmával készült fotó évtizedekkel később több milliószor jelenik majd meg világszerte az Instagramon #inspo felirattal.

 


Aranaz Ella Bucket táska

Meglepő, hogy annak ellenére, hogy a természetes anyagokból (pl. szárított fű vagy bambusz) történő kosárfonás technikája már az ókori Egyiptomban is ismert volt, egészen az 1950-es évekig kellett várni, hogy a szalmatáskák, mint stílusos kiegészítők divatba jöjjenek. Ekkor kezdték el ugyanis ezeket a darabokat az utazáshoz és a luxushoz társítani, mivel leginkább távoli nyaralóhelyeken lehetett őket beszerezni szuvenírként, ahová csak a tehetősek juthattak el.


Aranaz Planta táska

Ezt követően azonban megtorpant a szalmatáskák felfelé menetelése és hosszú ideig kizárólag nyaraláskor a strandon hódított ez a stílus. Az igazi áttörést az idei szezon hozta meg, amikor is a legnagyobb divatházak szinte kivétel nélkül megálmodtak egy-egy rafiából, szalmából vagy bambuszból készült kreációt. Mi szívből reméljük, hogy ez a divat még sokáig velünk lesz, mivel imádjuk ezeket a különleges, bohém darabokat.




Aranaz Taco Mini táska

Teljes szalmatáska kollekciónkat ide kattintva találod.

Képek forrása: https://www.instagram.com/aranaz_dxb/